Samenwerking Hertek Care en MomoMedical biedt rust

Hertek Care werkt samen met Momo Medical, fabrikant van de Momo Bedsense. Om echt een verschil te maken én de werkdruk van professionals te verlichten is samenwerking van essentieel belang. De Momo BedSense geeft inzicht en overzicht over alle bewoners met gedetailleerde informatie over het slaapgedrag en biedt rust voor zowel de (nacht)zorgmedewerkers als de cliënten.

Inzicht en overzicht voor zorgmedewerkers

De visies van Hertek Care en Momo Modical passen bij elkaar. Naast aandacht voor de cliënt, wil men de zorgmedewerker zo veel mogelijk ondersteunen bij de taken en het leveren van kwalitatieve zorg. De Momo BedSense sluit naadloos aan op deze visie.

De Momo BedSense is een sensor, die geplaatst wordt onder het matras van een cliënt. De bedsensor geeft, naast het feit of iemand in of uit bed is, gedetailleerde informatie van het slaapgedrag (zoals bijvoorbeeld, lighouding en onrust). Deze data, getoond in een app, geeft de zorgmedewerkers inzicht en overzicht. Zo ziet men direct wanneer iemand wakker gaat worden, zodat de zorg op tijd is om ondersteuning te bieden bij het opstaan van cliënten met een hoog valrisico. De nachtdienst ziet wie slaapt en daarmee geeft de Momo BedSense rust voor zowel het zorgpersoneel als de cliënt, want deze hoeft niet meer onnodig gestoord te worden. Doorligplekken (decubitus) worden voorkomen omdat de bedsensor bijhoudt wanneer iemand voor het laatst gedraaid is en een signaal stuurt naar het zorgpersoneel. De beschikbare informatie in de app kan gebruikt worden door behandelaren voor gericht advies over interventies, bijvoorbeeld om het slaappatroon te bevorderen.

Integratie met Sonevo zorgplatform

De Momo BedSense is geïntegreerd met het flexibele, open en merkonafhankelijke Sonevo zorgplatform, ontwikkeld door Hertek Care. Sonevo is een digitaal ecosysteem met ondersteunende en toezichthoudende domotica en e-health toepassingen. Met Sonevo verbetert de beleving, vitaliteit en veiligheid van de individuele cliënt. Ook draagt Soneveo bij aan vermindering van de zorgvraag.