Nightwatch epilepssiedetectie volledig geïntegreerd in Sonevo

Hertek Care integreert de NightWatch volledig in Sonevo. De NightWatch detecteert een epileptische aanval in een vroeg stadium zodat zorgpersoneel snel en adequaat de juiste zorg kan verlenen. De toevoeging van deze innovatieve oplossing aan ons Sonevo platform biedt nieuwe mogelijkheden ter verbetering van de zorgverlening.

Ontwikkeling NightWatch

Hertek is actief betrokken bij de NightWatch die samen met Nederlandse neurologen ontwikkeld is en wordt aangeraden door epilepsie verenigingen. De NightWatch is getest en veilig bevonden volgens de Europese Standaard voor Medische Hulpmiddelen en wordt geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitstandaarden. Een grote studie bij epilepsie instituten Sein en Kempenhaeghe waaraan een grote groep patiënten duizenden nachten heeft deelgenomen, heeft aangetoond dat de NightWatch 96% van de meest gevaarlijke aanvallen detecteert en zorgpersoneel tijdig alarmeert. Veel beter dan alternatieve producten die hiervoor op dit moment op de markt zijn. Dit komt onder andere doordat de NightWatch over diverse sensoren en algoritmen beschikt die diverse situaties detecteren zoals bijvoorbeeld een verhoging van de hartslag of tonisch-clonische bewegingen. Als zorgverlener kan het handig zijn om te weten om welke reden de NightWatch alarm slaat.

Betrouwbare detectie met het Sonevo platform

De NightWatch detecteert het merendeel van de klinisch urgente epilepsie aanvallen in een vroeg stadium. Deze comfortabele armband meet gedurende de hele nacht nauwlettend de hartslag en beweging van de drager. Wanneer de NightWatch een epilepsie aanval vermoedt, wordt direct het zorgpersoneel geïnformeerd die met het adequaat verlenen van zorg de kans op complicaties verkleint. Ook krijg je, door het vastleggen van de metingen, meer inzicht in het verloop van de nachten. Je koppelt de NightWatch eenvoudig aan het Sonevo platform.